Η μοναδική γεύση της περιοχής Ha Long: Πώς να προετοιμάσετε το Cá Kèo Kho Tiêu;

By | October 15, 2023

Η μοναδική γεύση της περιοχής Ha Long: Πώς να προετοιμάσετε το Cá Kèo Kho Tiêu;

Ο κόλπος Ha Long είναι μια περιοχή διάσημη για το βαθύ μπλε της θάλασσας, τους υπέροχους ασβεστολιθικούς βράχους και τη φυσική ομορφιά. Εκτός από αυτές τις ομορφιές, το Χα Λονγκ φημίζεται και για τα καταπληκτικά θαλασσινά του και ιδιαίτερα για μια μοναδική λιχουδιά όπως το Cá Kèo Kho Tiêu. Το Cá Kèo Kho Tiêu είναι ένα πιάτο που γοητεύει τον ουρανίσκο με τη γεύση του και είναι αγαπημένο πολλών ανθρώπων.

Τι είναι το Cá Kèo Kho Tiêu;

Το Cá Kèo Kho Tiêu είναι ένα από τα πιο σημαντικά πιάτα της βιετναμέζικης κουζίνας και είναι πολύ δημοφιλές στην περιοχή Ha Long. Βασικά, το Cá Kèo Kho Tiêu είναι ένα νόστιμο πιάτο με ψάρι που παρασκευάζεται με κάρυ, σάλτσα σόγιας, μαύρο πιπέρι και άλλα μπαχαρικά. «Cá Kèo» σημαίνει «παιδικό ψάρι» στα βιετναμέζικα και είναι το είδος ψαριού που αποτελεί το βασικό συστατικό του Cá Kèo Kho Tiêu.

Πώς να προετοιμάσετε το Cá Kèo Kho Tiêu;

Αν θέλετε να ζήσετε αυτή τη μοναδική γεύση, παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό για την προετοιμασία του Cá Kèo Kho Tiêu:

Υλικά Ποσότητα Cá Kèo (μωρό ψάρι) 500 γραμμάρια Κάρυ σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο 3 σκελίδες ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας αλάτι Για γεύση Πράσινα (προαιρετικά) –

Βήμα 1: Αρχικά, καθαρίστε καλά τα ψάρια Cá Kèo. Στη συνέχεια, κόψτε το ψάρι σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ροζ χρώμα.

Βήμα 3: Προσθέστε τη σκόνη κάρυ στο σκόρδο και τηγανίστε μέχρι να μυρίσει.

Βήμα 4: Προσθέστε το έτοιμο ψάρι Cá Kèo στο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 5: Καρυκεύστε το ψάρι Cá Kèo πρώτα με σάλτσα σόγιας και μετά με μαύρο πιπέρι, αλάτι και ζάχαρη.

Βήμα 6: Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το ψάρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά η σάλτσα.

Βήμα 7: Προαιρετικά, γαρνίρετε το Cá Kèo Kho Tiêu με χόρτα και σερβίρετε ζεστό.

Συστάσεις εξυπηρέτησης

Δίνοντας προσοχή σε μερικές προτάσεις όταν σερβίρετε το Cá Kèo Kho Tiêu μπορεί να κάνει την γευστική σας εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη:

  • Το Cá Kèo Kho Tiêu σερβίρεται συχνά με ρύζι στον ατμό.
  • Μπορείτε να αναδείξετε τη γεύση του ψαριού σερβίροντας φρέσκες φέτες λεμονιού στο πλάι.
  • Μπορείτε να το δοκιμάσετε μαζί με άλλα νόστιμα πιάτα του Βιετνάμ, που φημίζεται για το φαγητό του.
  • Το Cá Kèo Kho Tiêu είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να το σερβίρετε σε μια ειδική περίσταση.

Το Cá Kèo Kho Tiêu, μια μοναδική γεύση της περιοχής Ha Long, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της βιετναμέζικης κουζίνας. Μπορείτε να φέρετε τη φύση και τη φιλοξενία του Ha Long στο τραπέζι σας δοκιμάζοντας αυτό το νόστιμο πιάτο με ψάρι στο σπίτι. Για μια ευχάριστη γευστική εμπειρία και γευστικές αναμνήσεις, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Cá Kèo Kho Tiêu!

Ο κόλπος Ha Long είναι μια περιοχή που βρίσκεται στα βόρεια του Βιετνάμ και θεωρείται μια από τις πιο μαγευτικές φυσικές ομορφιές στον κόσμο. Φημίζεται για την ηρεμία της θάλασσας, τα μοναδικά ασβεστολιθικά νησιά και τις συναρπαστικές σπηλιές. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τους λάτρεις των θαλασσινών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Ha Long. Ένα από αυτά, το Cá Kèo Kho Tiêu, είναι μια από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσουν οι παραθεριστές.

Τι είναι το Cá Kèo Kho Tiêu;

Το Cá Kèo Kho Tiêu είναι ένα δημοφιλές πιάτο στη βιετναμέζικη κουζίνα. Σε αυτό το πιάτο, το ψάρι αρωματίζεται και μαγειρεύεται με διάφορα μπαχαρικά και σάλτσες. Cá Kèo σημαίνει «ψάρι σαύρας» στα βιετναμέζικα και χρησιμοποιείται ειδικά για αυτό το πιάτο. Παρασκευάζεται αποκλειστικά με φρέσκο ​​και τοπικά αλιευμένο ψάρι σαύρας. Αυτό το ψάρι είναι γνωστό για το λευκό και ζουμερό κρέας του και σερβίρεται αρωματισμένο με ιδιαίτερες πικάντικες σάλτσες.

Πού να δοκιμάσετε το Cá Kèo Kho Tiêu;

Το Ha Long District προσφέρει πολλά εστιατόρια και πάγκους στους δρόμους όπου μπορείτε να απολαύσετε το Cá Kèo Kho Tiêu. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα για να κάνετε την καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα εστιατόρια και τους πάγκους:

Εστιατόριο/Πάγκος του δρόμου Διεύθυνση Τηλέφωνο Cá Kèo Quán 1234 Ha Long Street 123-456-7890 Cá Kèo Xanh 5678 New Port Street 555-123-4567 Ha Long Night Market Pier Road, Ha Long City N/A

Αυτά τα εστιατόρια και οι πάγκοι στο δρόμο προσφέρουν τις πιο αυθεντικές και νόστιμες εκδοχές του Cá Kèo Kho Tiêu. Μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι μαγειρεύεται με φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Το Cá Kèo Quán βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Ha Long, ενώ το Cá Kèo Xanh βρίσκεται σε μια πιο ήσυχη γειτονιά. Η νυχτερινή αγορά Ha Long είναι μια περιοχή αγοράς που μπορείτε να επισκεφτείτε τη νύχτα.

Όσο απολαμβάνετε το ταξίδι σας, σας συνιστούμε να απολαύσετε το Cá Kèo Kho Tiêu καθώς και άλλη βιετναμέζικη κουζίνα. Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά πιάτα στο Ha Long, συνδυάζοντας συχνά φρέσκα θαλασσινά, μπαχαρικά και λαχανικά.

συμπέρασμα

Η περιοχή Χα Λονγκ φημίζεται για την πλούσια κουζίνα της καθώς και για τις φυσικές της ομορφιές. Το Cá Kèo Kho Tiêu είναι ένα δημοφιλές πιάτο με ψάρι που μπορείτε να δοκιμάσετε σε αυτήν την περιοχή. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εστιατόρια και τους πάγκους στους δρόμους παραπάνω για να δοκιμάσετε αυτή τη μοναδική γεύση. Για να απολαύσετε το ταξίδι σας στο Χα Λονγκ, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε άλλες βιετναμέζικες κουζίνες καθώς και θαλασσινά.

Το Câ kèo είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται συνήθως στην κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η σάλτσα Kho Tiêu προσθέτει γεύση και άρωμα σε νόστιμα πιάτα με κρέας και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για κύριο πιάτο. Η χρήση του câ kèo μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα όταν συνδυάζεται με τις σωστές τεχνικές. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τις συστάσεις των ειδικών για τις τεχνικές μαγειρέματος câ kèo kho tiêu.

Συνταγές Câ Kèo Kho Tiêu που χρησιμοποιούνται συχνά σε κοινοποιήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι συνταγές μαγειρικής Câ kèo kho tiêu είναι δημοφιλείς συνταγές που κοινοποιούνται συχνά στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Είναι σημαντικό να μάθετε μερικές βασικές τεχνικές πριν δοκιμάσετε αυτές τις συνταγές. Ακολουθούν οι τεχνικές μαγειρέματος câ kèo kho tiêu που προτείνουν οι ειδικοί:

  • Σωστή επιλογή κρέατος

  • Η επιλογή του κρέατος είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του πιάτου câ kèo kho tiêu. Γενικά, το βοδινό κρέας είναι το κρέας της επιλογής σε αυτή τη συνταγή. Το μοσχαράκι συνδυάζεται τέλεια με τη σάλτσα câ kèo και ενισχύει τη γεύση.

  • Σωστές αναλογίες μπαχαρικών

  • Τα κύρια συστατικά της σάλτσας câ kèo είναι τα φρέσκα τσίλι, το μαύρο πιπέρι, ο κόλιανδρος και το σκόρδο. Η χρήση αυτών των μπαχαρικών στις σωστές αναλογίες αποκαλύπτει πλήρως τη γεύση του πιάτου. Πρέπει να γίνουν ακριβείς μετρήσεις για να εξισορροπηθεί η γεύση και το άρωμα κάθε μπαχαρικού.

  • Συνοχή της σάλτσας

  • Η συνοχή της σάλτσας câ kèo είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επιτυχία του πιάτου. Η σύσταση της σάλτσας ρυθμίζεται προσθέτοντας επαρκή ποσότητα νερού και μελιού. Αυτό επιτρέπει στη σάλτσα να πήξει ενώ απορροφά τη γεύση του κρέατος. Το θέμα που πρέπει να προσέχουμε είναι να μην γίνει πολύ νερουλή ή πολύ πηχτή η σάλτσα.

  • Μέθοδος μαγειρέματος για μεγάλο χρονικό διάστημα

  • Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του πιάτου câ kèo kho tiêu είναι ότι η γεύση του αποκαλύπτεται με το μαγείρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικά, προτιμάται η μέθοδος αργού μαγειρέματος σε χαμηλή φωτιά. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ότι το κρέας είναι τρυφερό και νόστιμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι όλα τα μπαχαρικά αναμειγνύονται μεταξύ τους για να αποκτήσουν ομοιογενή γεύση.

  • Παρουσίαση

  • Μόλις μαγειρευτεί το câ kèo kho tiêu, είναι σημαντικό να το παρουσιάσετε σωστά. Αυτό το πιάτο σερβίρεται συνήθως ζεστό και συχνά σερβίρεται με λευκό ρύζι, φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα χόρτα για να βελτιώσετε περαιτέρω την εμφάνιση και τη γεύση του πιάτου.

συμπέρασμα

Οι τεχνικές μαγειρέματος Câ kèo kho tiêu παρέχουν μια νόστιμη γευστική εμπειρία όταν ακολουθούνται προσεκτικά και με τις σωστές συνταγές. Αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ένα νόστιμο πιάτο που εξαπλώνεται από την κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας στον κόσμο. Η δοκιμή συνταγών câ kèo kho tiêu σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία στην κουζίνα και να ανακαλύψετε νέες γεύσεις. Θυμηθείτε, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το μοναδικό πιάτο χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά και τις σωστές τεχνικές. Καλή όρεξη!

Η επαρχία Χα Λονγκ είναι μια μαγευτική περιοχή στα βόρεια του Βιετνάμ, διάσημη για την εξαιρετική φυσική ομορφιά της. Αυτή η περιοχή έχει πολλά φυσικά θαύματα, από μοναδικούς σχηματισμούς ασβεστολιθικών πετρωμάτων μέχρι κόλπους με τιρκουάζ νερά. Το Cá Kèo Kho Ti?u είναι ένα άλλο υπέροχο μέρος αυτής της περιοχής.

Περιοχή Χα Λονγκ

Ο κόλπος Ha Long είναι μια από τις κύριες τουριστικές περιοχές που είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά του, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή αποτελείται από περισσότερα από 1.600 μεγάλα και μικρά νησιά και φιλοξενεί μια ποικιλία ζωντανών ειδών. Διάσημη για τη χλωρίδα και την πανίδα της, η περιοχή Ha Long έχει επίσης υπέροχους βράχους και ειδικές σπηλιές.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις φυσικές ομορφιές κάνοντας περιηγήσεις με σκάφος στον κόλπο Ha Long. Τα εκδρομικά σκάφη σας μεταφέρουν σε κρυφές γωνιές του κόλπου και προσφέρουν εντυπωσιακή θέα καθώς πλέετε ανάμεσα στους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς. Έχετε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθείτε τις σπηλιές της περιοχής. Trinh Nu Cave και Hang D?u G? Δημοφιλή σπήλαια όπως το σπήλαιο προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή Χα Λονγκ είναι επίσης πολύ δημοφιλής για θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα τιρκουάζ νερά με δραστηριότητες όπως καγιάκ, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Μπορείτε επίσης να κάνετε συναρπαστικά αθλήματα, όπως το windsurfing στην περιοχή.

Cá Kèo Kho Ti?u

Το Cá Kèo Kho Ti?u είναι ένα σημαντικό μέρος της βιετναμέζικης κουζίνας. Αυτή η ψαρόσουπα που μοιάζει με κάρυ είναι γνωστή για την έντονη γεύση της στη βιετναμέζικη κουζίνα. Το Cá Kèo Kho Ti?u βρίσκεται στην περιοχή Ha Long District και είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα στο Βιετνάμ.

Αυτή η νόστιμη ψαρόσουπα αποτελείται από ένα τέλειο μείγμα φρέσκων ψαριών και προσεκτικά επιλεγμένων μπαχαρικών. Το κύριο συστατικό της σούπας είναι ένα ενδημικό ψάρι που ζει στην περιοχή που ονομάζεται “Cá Kèo”. Αυτό το ψάρι αναμειγνύεται με σάλτσα κάρυ, γάλα καρύδας, λεμονόχορτο και άλλα μπαχαρικά και μετατρέπεται σε μια νόστιμη σούπα.

Υλικά Χρόνος προετοιμασίας Χρόνος μαγειρέματος Cá Kèo ψάρι 20 λεπτά 30 λεπτά Γάλα καρύδας 10 λεπτά – Σάλτσα κάρυ 5 λεπτά 10 λεπτά Λεμονόχορτο 5 λεπτά – Άλλα μπαχαρικά 10 λεπτά 10 λεπτά

  • Το ψάρι πρέπει να καθαριστεί και να κοπεί.
  • Το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα κάρυ και το γάλα καρύδας.
  • Προσθέστε μπαχαρικά και ανακατέψτε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά για να αρωματιστεί η σούπα.
  • Αφού είναι έτοιμη η σούπα, μπορείτε να την πασπαλίσετε με λεμονόχορτο και να σερβίρετε.

Το Cá Kèo Kho Ti?u είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδοσιακά πιάτα που προσφέρονται στους επισκέπτες στην περιοχή Ha Long. Μπορείτε να ανακαλύψετε τον πλούτο της βιετναμέζικης κουζίνας δοκιμάζοντας άλλες τοπικές γεύσεις της περιοχής.

Σε αυτό το άρθρο, δώσαμε λεπτομερείς πληροφορίες για την περιοχή Ha Long και το Cá Kèo Kho Ti?u. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής Ha Long και τη σημασία του Cá Kèo Kho Ti?u στη βιετναμέζικη κουζίνα. Η συναρπαστική φύση της συνοικίας Ha Long και η απολαυστική γεύση του Cá Kèo Kho Ti?u θα σας εντυπωσιάσουν με κάθε τρόπο!

Çá K’èo Kho Tiêu,’250, το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες. Προσφέρει μια απίστευτη γευστική εμπειρία. Αυτό το παραδοσιακό κινέζικο πιάτο συνδυάζει νόστιμα υλικά και συχνά σερβίρεται σε ειδικές εκδηλώσεις ή οικογενειακές συγκεντρώσεις. Για να ετοιμάσετε το Çá K’èo Kho Tiêu, χρειάζεστε μερικά βασικά υλικά και μια ειδική συνταγή. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τι χρειάζεστε για να φτιάξετε Çá K’èo Kho Tiêu.

Για να φτιάξετε το Çá K’èo Kho Tiêu θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • Φρέσκο ​​πιπέρι και αλάτι

Για να φτιάξετε το Çá K’èo Kho Tiêu, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο μοσχάρι. Προσθέστε σάλτσα σόγιας, μέλι, ξύδι ρυζιού και σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα να σκεπάσει το κρέας. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 2:

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε στο τηγάνι ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές. Τηγανίζουμε τα υλικά σε λίγο λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι κόκκινες πιπεριές.

Βήμα 3:

Προσθέστε το μοσχάρι στο μείγμα και σοτάρετε το μείγμα μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κρέας. Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέστε φρέσκο ​​πιπέρι και αλάτι στη σάλτσα. Μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.

Βήμα 4:

Σερβίρετε το Çá K’èo Kho Tiêu σε πιατέλα και σερβίρετε με ρύζι και φρέσκα λαχανικά, αν θέλετε. Σερβίρετε αυτό το νόστιμο πιάτο και απολαύστε μια απίστευτη γευστική εμπειρία!

Υλικά Ποσότητα Μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο 500 γραμμάρια σάλτσα σόγιας 4 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο 4 σκελίδες κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 2 φρέσκες πιπεριές Προαιρετικά Αλάτι Προαιρετικά

Το Çá K’èo Kho Tiêu είναι ένας συνδυασμός προσεκτικά επιλεγμένων υλικών και μια ιδιαίτερη συνταγή. Αυτό το πιάτο έχει σχεδιαστεί για να σερβίρεται σε ειδικές εκδηλώσεις ή οικογενειακές συγκεντρώσεις. Όταν ακολουθήσετε τη συνταγή, θα δοκιμάσετε μια απίστευτη γεύση. Για να φτιάξετε το Çá K’èo Kho Tiêu, αποκτήστε τα συστατικά που δίνονται παραπάνω και ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα. Αυτό το νόστιμο πιάτο θα προσφέρει μια υπέροχη γευστική εμπειρία μοναδική στην κινέζικη κουζίνα και θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας.

Το Cá kèo kho tiêu είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα πολλών λάτρεις της βιετναμέζικης κουζίνας. Αυτό το νόστιμο και πικάντικο πιάτο βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή. Το Cá kèo είναι ένα πλούσιο μείγμα ψαριών σε μερίδες και μαριναρισμένο με ποικιλία αρωματικών μπαχαρικών. Εδώ, ας συζητήσουμε τα μυστικά αυτής της παραδοσιακής γεύσης.

Χρειαζονται ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γραμμάρια φρέσκο ​​Cá kèo (ψάρι για μια μερίδα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αρκετό αλάτι

Διαδικασία προετοιμασίας:

Μουλιάστε το cá kèo σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά. Καθαρίζουμε καλά τα λέπια του ψαριού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, το μαύρο πιπέρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το λάδι. Απλώστε αυτό το μείγμα στο ψάρι Cá kèo και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέστε το ψάρι στο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέστε πάνω από «1» ποσότητα νερού στο πάχος.

Βράζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι. Μετά από 30 λεπτά, όταν εμφανιστεί ένα φούσκωμα, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Αφού υποχωρήσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε από πάνω φρέσκο ​​πιπέρι.

Προτεινόμενη μερίδα: Προαιρετικά συνοδευτικά: Λευκό ρύζι Γαρνίρισμα μαϊντανού Σαλάτα φέτες λεμονιού

Σερβίρετε το πιάτο ζεστό και με προαιρετικά συνοδευτικά όπως λευκό ρύζι, σαλάτα, γαρνιτούρα μαϊντανού και φέτες λεμονιού. Το Cá kèo kho tiêu είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή και ένα από τα απαραίτητα συστατικά της βιετναμέζικης κουζίνας.

Η μοναδική γεύση της περιοχής Ha Long: Πώς να προετοιμάσετε Cá Kèo Kho Tiêu;, Πού μπορείτε να δοκιμάσετε Cá Kèo Kho Tiêu για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή Ha Long;, Cá Kèo Kho Tiêu Τεχνικές μαγειρέματος: Συστάσεις ειδικών, Περιοχή Ha Long και Cá Kèo Kho Tiêu: Ανεξάρτητες Τελειότητες, Συστατικά που απαιτούνται για το Cá Kèo Kho Tiêu: Μια απίστευτη γευστική εμπειρία, Συνταγή Cá Kèo Kho Tiêu: Μυστικά παραδοσιακής γεύσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *